İzmir Şehir Hastanesi’nde Dünya Hepatit Günü Kapsamında Etkinlikler Düzenlendi.
26 Temmuz 2024

k

Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği ve Eğitim Birimi'nin katkılarıyla 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü kapsamında bilgilendirme standı kuruldu. Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Enis Behçet Ağırdıcı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın ve personellerin katıldığı etkinlikte farkındalığın artırılması amacıyla, standı ziyaret eden vatandaşlara konuyla ilgili broşür dağıtılarak bilgi verildi. Aynı zamanda Dünya Hepatit Günü ile ilgili Oditoryum salonunda gerçekleştirilen toplantıda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selma Tosun hastane çalışanlarına bilgilendirmelerde bulundu. Hepatit B ve C hastalarının %90’nın hasta olduklarının farkında olmadığına dikkat çeken Tosun, herkesin bu hastalıkla ilgili daha dikkatli ve bilinçli olması gerektiğini vurguladı.