Kalça Protezi Önerilen Rus Hasta Kök Hücre Tedavisi İle Türkiye'de Sağlığına Kavuştu.
09 Temmuz 2024

1

Son teknoloji tıbbi cihazlar, modern ameliyathaneler, konforlu hasta odaları ve uzman kadrosuyla Türkiye'nin en büyük 4. hastanesi olan İzmir Şehir Hastanesi, son 3 ayda 39 farklı ülkeden 119 hastaya sağlık turizmi ve turist sağlığı kapsamında hizmet verdi.

Son olarak, kalça ağrıları nedeniyle ülkesinde her iki kalçasına protez önerilen 46 yaşındaki Rus vatandaşı Aleksandra Kosenko, İzmir Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniğini tercih etti. Ortopedi Uzmanı Dr. İlker Şenses ve ekibi, Kosenko'ya kalça avasküler nekroz (kan akışının yetersizliği nedeniyle kemik dokusunun zayıflaması) tanısı koyarak kök hücre tedavisi uyguladı. Yarım saat süren kapalı yöntemle yapılan işlem sonrası, Kosenko bir gün sonra şifa ile taburcu edildi.

Kosenko, hastane hakkında duyduğu olumlu yorumlar ve gelişmiş teknolojisi nedeniyle İzmir Şehir Hastanesi'ni tercih ettiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi ve Rusya’da herkese tavsiye edeceğini söyledi. Dr. Şenses, bu evrede kalça protezi uygulamasının güncel tedavilerde tercih edilmediğini, bu yüzden kalça eklemini kurtarabilmek için kök hücre tedavisi uyguladıklarını belirtti.