İzmir Şehir Hastanesi'nde 6 yaşındaki bir Akalazya hastasına başarılı bir şekilde peroral endoskopik myotomi (POEM) uygulandı
22 Temmuz 2024

k

Beslenme zorlukları, yemek borusundaki darlık, besinlerin takılması ve gece hırıltısı nedeniyle rahat uyuyamama şikayetleriyle İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Polikliniği'ne başvuran hastada yapılan tetkikler sonucunda Akalazya teşhisi kondu. Önceki endoskopik balon dilatasyonu yetersiz kalınca, cerrahi operasyon gerekliliği tartışıldı.

Prof. Dr. Maşallah Baran, Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ve Doç. Dr. Süleyman Günay liderliğindeki ekip, POEM işlemini başarıyla gerçekleştirdi. İşlem sonrası hasta, 3. günde takılma sorunu olmadan yemek yemeye başladı, gece hırıltısı düzeldi ve uyku ile beslenme sorunu tamamen iyileşti. Bu yöntem, küçük çocuk hastalarda da başarılı sonuçlar vermekte ve Akalazya hastalarına umut olmaktadır.